• slide01.jpg
 • slide06.jpg
 • slide08.jpg
 • slide07.jpg

Mit livs bedste investering

For mekaniker og værkstedsejer Jan Petersen fra Stoholm har et besøg hos Vestjyllands Hørecenter og audiolog Lars Braüner forvandlet hans liv. Ikke bare på det personlige plan, men også i forhold til hans levebrød.

 • Det er mit livs bedste investering. Det kan jeg takke min søster og Lars Braüner for. Det var min søster, der skubbede på for en aftale med Vestjyllands Hørecenter, og det er Lars, der har givet mig et helt nyt liv og en bedre forretning på mit autoværksted. Det er jeg meget taknemmelig for, siger han.

Som sin søster, Aase Petersen, har Jan Petersen haft et arveligt høretab hele livet uden, at han i mange år fik gjort noget ved problemet.

 • Jeg følte ikke, at mit høretab generede mig, for jeg havde altid haft det på den måde. I det daglige syntes jeg ikke, at det var et problem at høre, hvad folk sagde til mig, og jeg kunne også snakke i telefon uden de store problemer, forklarer han.

 

Kasseret til session

Men med tiden blev Jan Petersens høretab gradvist værre. Første advarsel om, hvor slemt det stod til, fik han til session, hvor han blev kasseret. I årene efter svækkedes hans hørelse yderligere, og efter en undersøgelse på sygehuset i 2007, gik alvoren op for ham.

 • På det tidspunkt kunne jeg godt indse, at jeg havde brug for hjælp, så jeg tog imod et tilbud om at få høreapparater, siger han.

De nye høreapparater røg dog hurtigt i skuffen, for apparaterne var ubehagelige at have på samtidig med, at lydene var generende for Jan.

 • Det var en kæmpe omvæltning at få høreapparater. Det var to propper, som var irriterende og ubehagelige at have på. Samtidig begyndte jeg at kunne høre lyde, som jeg ikke havde brug for at høre. Det generede mig, når jeg kunne høre papir blive krøllet sammen og en tallerkens skraben hen over spisebordet. Derfor brugte jeg ikke mine høreapparater ret meget, ja de lå for det meste i skuffen, siger han.

 

Kæmpe gevinst

For at klare sig hjemme i familien og i det daglige arbejde på værkstedet, blev hans familie og kunder nødt til at gentage sig selv i et højere og højere toneleje for, at Jan kunne høre, hvad der blev sagt. Derfor valgte han at følge sin søsters råd og gå positivt ind til mødet med Vestjyllands Hørecenter og Lars Braüner.

 • Jeg kunne godt mærke, at mit høretab bare blev værre og værre, så jeg følte ikke, jeg havde noget at tabe ved at besøge Lars Braüner. Det skulle også hurtigt vise sig at blive en kæmpe gevinst for mig. Lars Braüner tilbød mig at prøve de nye og banebrydende Oticon Opn uden binding. Var jeg ikke tilfreds, kunne jeg bare aflevere dem tilbage. Men allerede første dag, åbnede en helt ny verden, da jeg gik ud fra Vestjyllands Hørecenter. Jeg kunne høre folk snakke i gågaden og fuglene fløjte. Jeg kunne høre alt, det var helt utroligt, siger Jan.

 

Taknemmelig

I dag kan Jan Petersen ikke undvære sine Oticon Opn, som Lars Braüner siden har lavet et ekstra program til, så han nu kan høre de mislyde, som kommer fra bilerne på værkstedet.

 • Nu kan jeg høre alle mislyde, så nu kan jeg høre alt, hvad bilerne fejler allerede, når de kører ind på parkeringspladsen foran værkstedet. Det har allerede givet mig flere tilfredse kunder, så det har i dobbelt forstand været en god forretning for mig at besøge Lars Braüner og Vestjyllands Hørecenter, siger Jan.

Også på det personlige plan er Jan Petersens livskvalitet kommer tilbage.

 • Jeg ved jo ikke, hvad normal hørelse er, men jeg føler, at jeg kan høre ligeså godt som normalt hørende, ja faktisk bedre. Det er en helt anden verden for mig. Min omgangskreds er også taknemmelig for, at jeg nu kan høre alt. Forskellen på før og nu er, at hvis jeg tager mine høreapparater ud, så føles det som om, jeg har taget høreværn på. Så stille bliver der. Derfor kan jeg ikke undvære mine Oticon Opn, for jeg kan heller ikke mærke, at jeg har dem på. Jeg har ingen gener overhovedet, og jeg har taget mig i at glemme dem på vej ind under bruseren, smiler han og fortsætter:

 

 • Der følger også goder med som bluetooth til telefonen, så jeg kan snakke trådløst. Det er ren win-win for mig, for jeg snakker meget i telefon på mit arbejde. Nu kan jeg snakke i telefon samtidig med, at jeg arbejder, og jeg kan også høre musik trådløst.

For andre i samme situation vil Jan Petersen anbefale at tage kontakt til Vestjyllands Hørecenter og Lars Braüner.

 • Hos Vestjyllands Hørecenter og Lars Braüner får man en rigtig god service og en meget professionel behandling. Som sagt har besøget hos Vestjyllands Hørecenter været mit livs bedste investering. Det kan der slet ikke herske tvivl om, og jeg er bare så taknemmelig for det nye liv, jeg har fået, siger Jan Petersen.                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

KONXION A/S