• slide06.jpg
  • slide01.jpg
  • slide08.jpg
  • slide07.jpg

Rørt til tårer af glæde

Når Aase Petersen fra Holstebro skal fortælle om den behandling og den forvandling, der er sket med hendes liv, siden hun kontaktede Vestjyllands Hørecenter og teknisk audiolog Lars Braüner, bliver hun bevæget og rørt til tårer af glæde.
Det er meget rørende at fortælle om den helt nye verden, som Lars Braüner har åbnet for mig. Jeg kan næsten ikke forstå, at det var muligt, siger hun.

Traumatisk høretab

Aase Petersen har et arveligt og medfødt høretab. Hun er døv på det ene øre og har gennem hele livet levet med halv hørelse på det andet øre.
Som barn lærte jeg mig mundaflæsning for at kunne forstå mine omgivelser. Det blev jeg ret god til, men i anden klasse blev jeg undersøgt af en hørepædagog. Hun opdagede mit høretab og ville snakke høreapparater med mig. Det ville jeg ikke. Som barn var det en traumatisk oplevelse for mig. Jeg gik på en lille skole med kun 60 elever, og jeg var den eneste på skolen, som havde et problem med hørelsen. Efter hørepædagogens besøg blev jeg meget sensitiv over mit høretab, så jeg gemte mig hver gang, hun kom på besøg igen, forklarer Aase Petersen.
Først i 2005 tog hun beslutning om at få høreapparat gennem det offentlige. Efter en undersøgelse på sygehuset erkendte Aase sit høretab.
Med høreapparat begyndte jeg at høre bedre, men alligevel ikke så godt, at det gjorde den store forskel. Jeg var ikke helt tilfreds, siger hun.

 

Sit livs bedste beslutning


Godt 11 år skulle der gå, før hendes liv blev forandret. Aase Petersen så en annonce for Vestjyllands Hørecenter og det banebrydende høreapparat, Oticon Opn, i den lokale avis.
Jeg tog kontakt til Vestjyllands Hørecenter og fik en tid hos Lars Braüner. Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet. Lars var god til at lytte til mig og forstå min situation. Jeg fik en professionel og god behandling, og med Oticon Opn åbnedes der en helt ny verden for mig. En verden, som jeg aldrig havde kendt til, for nu kunne jeg høre alle lyde og lyde, jeg aldrig havde hørt før, smiler Aase Petersen og fortsætter:

Faktisk blev jeg, på den gode måde, lidt forskrækket over, hvor godt jeg hørte. Pludselig kunne jeg høre børns snakken, uden at kunne se dem. Nu kan jeg også høre lydene fra mine husholdningsmaskiner i hjemmet, og selv om de kan virke larmende, så er det behageligt at kunne høre dem. Jeg kan også høre, at min hund snorker. Det kunne jeg ikke før, så det er meget rørende og bevægende at kunne høre alle de lyde.

Nu deltager Aase Petersen også i arrangementer, som hun ikke kunne tidligere.
Jeg så kronprinsparrets prisuddeling her i Holstebro og kunne høre det hele. Det var helt vidunderligt. Det eneste, der ærgrer mig en lille smule er, at jeg ikke tidligere tog kontakt til Vestjyllands Hørecenter. Lars Braüner har forvandlet mit liv og min verden, og jeg har fået al den hjælp og behandling, man kan ønske sig. For andre med høretab kan jeg varmt anbefale Lars Braüner og Vestjyllands Hørecenter, men også Oticon Opn, siger hun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

KONXION A/S